Jehněčí kotletky s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 33 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 971.5 mg
- Vláknina 18989.2 mg
- Vitamín A 18989.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na větší pánvi rozehřejeme olej, na který dáme osmažit česnek. Když česnek začne prskat přidáme artyčoky, rozmarýn a jehněčí kotletky. Takto kotletky pečeme 1 minutu s každé strany na středním plameni.
-
2
Poté přilijeme víno, osolíme, opepříme a posypeme mátou, vaříme ještě 3 minuty s každé strany.
-
3
Když máme kotletky hotové položíme je na talíř a poklademe artyčoky, nezapomeneme kotletky přelít šťávou z pánve. Podáváme s plátky ciabatty.