Kapr pečený na víně s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 23 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 217.2 mg
- Draslík 524.6 mg
- Vláknina 806.8 mg
- Vitamín A 806.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krátce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení přeléváme kapra vypečenou šťávou.
-
2
Měkké porce upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným křenem, přelijeme rozehřátým máslem a ozdobíme uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci.