Hříbková polévka s vařenými vejci
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Hříbky čerstvé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 144.7 mg
- Draslík 402.2 mg
- Vláknina 1685 mg
- Vitamín A 1685 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hříbky najemno nasekáme a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí je osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 20 minut.
-
2
Chvíli před koncem varu vmícháme polévkové kostky a smetanu a ohřejeme k bodu varu.
-
3
Polévku nalijeme do talířů a posypeme uvařenými, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou.