Horké čokoládové košíčky s hruškami a likérem amaretto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 4 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 206.4 mg
- Vláknina 8801 mg
- Vitamín A 8801 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 160°C, plynovou troubu na stupeň 3.
-
2
Nakrájíme hrušky zhruba na centimetrové kostičky, které vložíme do hrnce spolu s citrónovou šťávou a krupicovým cukrem, na středním plameni 12minut podusíme.
-
3
Když jsou hrušky uvařené, přelijeme přes ně amaretto. Posléze hrušky i se šťávou vyjmeme a dáme do čtyř mililitrových zapékacích mís.
-
4
Na topink prosejeme moučkový cukr a kakao do mísy, přimícháme mandle.
-
5
V další míse ušleháme bílek do tuhé hmoty, takto připravený bílek vmícháme do suchých ingrediencí.
-
6
Sněhovou hmotu navršíme na hrušky a potřeseme mísou, obsah se nám tak zarovná. Pečeme přibližně 20 minut, aby byl topink tuhý na dotek. Podáváme teplé.
-
7