Toulouská česnečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6.98 g Sádlo škvařené
  • 40 g Husí sádlo
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 134.4 mg
  • Draslík 70.2 mg
  • Vláknina 354.8 mg
  • Vitamín A 354.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný, rozetřený česnek osmahneme na husím sádle, zalijeme vodou a několik minut povaříme.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, vložíme do polévky a necháme srazit.

  • 3

    V troše prochladlé polévky rozkvedláme žloutky, polévku odstavíme z plotny a vmícháme připravené žloutky, sůl a pepř.

  • 4

    Žemli nakrájíme na hranolky, osmažíme na sádle a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu