Čínská pórková polévka s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1106 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 25.1 mg
- Draslík 235.6 mg
- Vláknina 1800 mg
- Vitamín A 1800 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu nakrájíme na jemné plátky, osolíme, přidáme zázvor, cukr, glutasol, víno a vše promícháme. Nakonec vmícháme polovinu Solamylu a směs necháme chvíli v chladničce.
-
2
Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenké nudličky.
-
3
Vývar přivedeme k varu, vsypeme pórek a povaříme asi 2 minuty. Potom vmícháme masovou směs a vaříme 5 minut.
-
4
Zbylý Solamyl rozmícháme se lžící vody, vlijeme do polévky a za stálého míchání ještě 1 minutu povaříme.
-
5
Ihned podáváme.