Fazole se slaninovými ruličkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 12 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 1642 mg
- Vláknina 26859.9 mg
- Vitamín A 26859.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny nabobtnat.
-
2
Nasekanou petržel smícháme s utřeným česnekem, špetkou muškátového oříšku a pepřem. Směsí potřeme plátky anglické slaniny, stočíme do závitků a položíme do zapékací mísy. Závitky pokryjeme fazolemi s vodou, ve které byly namočeny a pokrm pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka. Fazole musí být ponořené ve vodě, krátce před dopečením odstraníme pokličku.
-
3
Nakonec hotový pokrm osolíme a ihned podáváme.