Fazole se slaninovými ruličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Fazole bílé
  • 100 g Anglická slanina
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1642 mg
  • Vláknina 26859.9 mg
  • Vitamín A 26859.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny nabobtnat.

  • 2

    Nasekanou petržel smícháme s utřeným česnekem, špetkou muškátového oříšku a pepřem. Směsí potřeme plátky anglické slaniny, stočíme do závitků a položíme do zapékací mísy. Závitky pokryjeme fazolemi s vodou, ve které byly namočeny a pokrm pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka. Fazole musí být ponořené ve vodě, krátce před dopečením odstraníme pokličku.

  • 3

    Nakonec hotový pokrm osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu