Květák po florentsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 389.8 mg
  • Vláknina 5197.3 mg
  • Vitamín A 5197.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Na rozehřátém oleji osmažíme oloupaný, prolisovaný česnek, přidáme na větší kousky nakrájený květák, opepříme a zvolna opečeme doměkka.

  • 3

    Ihned podáváme, vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu