Zapečené kedlubny se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kedlubna
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Gouda 45%
  • 100 g Šunka dušená
  • 250 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 277.3 mg
  • Vláknina 3047 mg
  • Vitamín A 3047 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kedlubny nakrájíme na plátky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme je a po okapání nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Zapékací misky vymažeme máslem, rozložíme do nich kostičky kedluben, posypeme nadrobno nakrájenou šunkou a přelijeme bešamelem smíchaným s nasekanou petrželkou, žloutkem, citronovou šťávou a polovinou nastrouhaného sýra. Povrch posypeme zbylým sýrem.

  • 3

    Pokrm zapečeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě a ihned podáváme.

Komentáře k receptu