Špagety vongole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 6 g Petržel - nať
  • 1000 g Škeble čerstvé
  • 24 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 1569.6 mg
  • Vláknina 13833.6 mg
  • Vitamín A 13833.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 81.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme chilli a česnek, přidáme nasekanou petrželku, víno a rajčata. Necháme povařit 10 minut do vyvaření vína.

  • 2

    Škeble dobře očistíme a vhodíme k omáčce, pánev přikryjeme a necháme vařit 5 minut. Poté z pánve vyndáme škeble stranou, neotevřené vyhodíme. Omáčku na pánvi osolíme a opepříme a necháme vařit do zhoustnutí.

  • 3

    12 kusů škeblí necháme stranou, ze zbytku vyndáme maso a vmícháme ho do omáčky.

  • 4

    Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a těstoviny zamícháme do uvařené omáčky, poté vmícháme i 12 nachystaných škeblí.

  • 5

    Podáváme s dílky citrónu.

Komentáře k receptu