Špagety vongole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 8 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 85 mg
- Draslík 1569.6 mg
- Vláknina 13833.6 mg
- Vitamín A 13833.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 81.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji osmahneme chilli a česnek, přidáme nasekanou petrželku, víno a rajčata. Necháme povařit 10 minut do vyvaření vína.
-
2
Škeble dobře očistíme a vhodíme k omáčce, pánev přikryjeme a necháme vařit 5 minut. Poté z pánve vyndáme škeble stranou, neotevřené vyhodíme. Omáčku na pánvi osolíme a opepříme a necháme vařit do zhoustnutí.
-
3
12 kusů škeblí necháme stranou, ze zbytku vyndáme maso a vmícháme ho do omáčky.
-
4
Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a těstoviny zamícháme do uvařené omáčky, poté vmícháme i 12 nachystaných škeblí.
-
5
Podáváme s dílky citrónu.