Polévka Čedar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 500 g Brambory
  • 80 g Sýr Čedar
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1321 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 42.3 mg
  • Draslík 803.2 mg
  • Vláknina 7113.8 mg
  • Vitamín A 7113.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle podusíme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Za stálého míchání přisypeme mouku, osmahneme ji a jíšku zředíme vývarem. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.

  • 2

    Nakonec do hotové polévky přilijeme mléko, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr a zalijeme horkou polévkou. Ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu