Hamburské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 36 g
- Sodík 723 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 193 mg
- Draslík 822.4 mg
- Vláknina 12414.8 mg
- Vitamín A 12414.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. V kastrole při mírné tepotě brambory promícháme s máslem, pepřem a solí. Vmícháme žloutky, kaši dobře prošleháme a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z kaše noky a smažíme je na pánvi na oleji dozlatova.
-
3
Podáváme jako přílohu.