Základní těsto na pizzu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 10 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 97.6 mg
- Vláknina 7312.5 mg
- Vitamín A 7312.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
-
2
Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
-
3
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
-
4
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
-
5
Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.