Tresčí filé s česnekovým krémem
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 250 g Tvaroh jemný
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 97 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 152.6 mg
- Draslík 104.6 mg
- Vláknina 5879.5 mg
- Vitamín A 5879.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu 1/2l osolené vody, přidáme oloupanou cibuli, mrkev a omytý, na kolečka nakrájený citron. Okořeníme bobkovým listem a vložíme omyté porce filé. Zvolna vaříme asi 10 minut, maso vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Vývar vaříme ještě 15 minut, potom odstraníme bobkový list a vývar přecedíme.
-
3
Příprava krému: Žloutek rozkvedláme s hořčicí a citronovou šťávou, přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše smícháme s olivovým olejem a tvarohem. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
4
Hotovým česnekovým krémem zalijeme porce filé a ihned podáváme.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.