Kuřecí rizoto s chřestem a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 330 g Rýže loupaná
  • 150 g Chřest zelený
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 1 hrst Olivy černé
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1134 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 620.4 mg
  • Vláknina 7657.5 mg
  • Vitamín A 7657.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi zpěníme máslo a olej, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso a oloupanou, na plátky nakrájenou šalotku a vše orestujeme. Za stálého míchání vsypeme propláchnutou rýži a zalijeme vývarem a vínem. Za stálého míchání vaříme 5 minut.

  • 2

    Potom přidáme oloupaný, nasekaný česnek, černé olivy, očištěné vrchní části chřestu a vše vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.

  • 3

    Nakonec do rizota vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu