Kuřecí rizoto s chřestem a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1134 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 72.4 mg
- Draslík 620.4 mg
- Vláknina 7657.5 mg
- Vitamín A 7657.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi zpěníme máslo a olej, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso a oloupanou, na plátky nakrájenou šalotku a vše orestujeme. Za stálého míchání vsypeme propláchnutou rýži a zalijeme vývarem a vínem. Za stálého míchání vaříme 5 minut.
-
2
Potom přidáme oloupaný, nasekaný česnek, černé olivy, očištěné vrchní části chřestu a vše vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.
-
3
Nakonec do rizota vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti přisolíme.