Špagety s ančovičkami, olivami a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 50 g Ančovička - filety
  • 170 g Olivy černé
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Kapary
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 912 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 10.9 mg
  • Draslík 439 mg
  • Vláknina 10107.5 mg
  • Vitamín A 10107.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém olivovém oleji osmahneme oloupané stroužky česneku a 3 ančovičky. Česnek vyjmeme.

  • 3

    Přidáme olivy, kapary a omytá cherry rajčata a lehce je orestujeme.

  • 4

    Do směsi vmícháme uvařené špagety a vše jen prohřejeme.

  • 5

    Při podávání ozdobíme každou porci zbylými ančovičkami a hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu