Farfalle se slávkami a cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1240 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 393.5 mg
- Vláknina 8296.5 mg
- Vitamín A 8296.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
-
2
V kastrole rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytou, na kolečka nakrájenou cuketu, oloupanou, na nudličky nakrájenou kedlubnu a okapané, vyloupané slávky. Podlijeme vývarem a dusíme tak dlouho, až se vývar téměř odpaří.
-
3
Potom vmícháme uvařené těstoviny a za stálého míchání dusíme do úplného odpaření vývaru.
-
4
Nakonec do pokrmu vmícháme nasekanou petrželku a podáváme.