Lívance z celozrnné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 139.7 mg
  • Vláknina 19132.4 mg
  • Vitamín A 19132.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obě mouky smícháme, vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí se špetkou cukru. Přilijeme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Potom přilijeme zbylé vlažné mléko, těsto osolíme a necháme vykynout.

  • 3

    Z vykynutého těsta nasucho pečeme placky silné asi 1 cm. Upečené lívance potřeme rozehřátým máslem a posypeme oloupanou, nasekanou cibulí a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu