Bramborové noky s masovo-česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1500 g Brambory vařené ve slupce
  • 150 g Solamyl
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Česnek
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 995 kcal
  • Sacharidy 159 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 789 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 1146 mg
  • Vláknina 24183.3 mg
  • Vitamín A 24183.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s vejcem, moukou, solí a Solamylem a rychle vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme lžící noky a vaříme je v osolené vroucí vodě 8-10 minut.

  • 3

    Příprava omáčky: Na pánvi na oleji opečeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, maso a opékáme dále. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a povaříme. Nakonec omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Noky rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu