Bramborové noky s masovo-česnekovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
- Sacharidy 159 g
- Tuky 27 g
- Sodík 789 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 1146 mg
- Vláknina 24183.3 mg
- Vitamín A 24183.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s vejcem, moukou, solí a Solamylem a rychle vypracujeme těsto.
-
2
Z těsta vykrajujeme lžící noky a vaříme je v osolené vroucí vodě 8-10 minut.
-
3
Příprava omáčky: Na pánvi na oleji opečeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, maso a opékáme dále. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a povaříme. Nakonec omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Noky rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.