Bramborové placky se zakysanou smetanou a zelím
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 500 g Zelí kysané
- 100 g Anglická slanina
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Zakysaná smetana
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 1 špetka Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 36 g
- Sodík 847 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 104.3 mg
- Draslík 998.7 mg
- Vláknina 16304.4 mg
- Vitamín A 16304.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s hladkou moukou, vejcem, solí a kořením a vypracujeme těsto.
-
2
Z těsta tvarujeme placky a pečeme je na pánvi na oleji.
-
3
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme.
-
4
Upečené placky potřeme zakysanou smetanou, posypeme nakrájeným kysaným zelím a opečenou slaninou.
-
5
Ihned podáváme.