Závin s krůtím masem a špenátem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Krůtí prsa
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 125 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 26 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 1052.6 mg
- Vláknina 11124.8 mg
- Vitamín A 11124.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky, soli, oleje a 125 ml vody vypracujeme těsto. Necháme je v chladu odpočinout asi 2 hodiny.
-
2
Čerstvý špenát omyjeme, podusíme na másle a okořeníme muškátem. Sýr nakrájíme na kostičky, očištěné papriky nakrájíme na proužky.
-
3
Z těsta vyválíme tenký plát, rozložíme na něj připravený špenát, sýr, papriky a na plátky nakrájená uzená krůtí prsa. Zavineme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.
-
4
Před podáváním posypeme závin mletou sladkou paprikou.