Brambory s kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
- 200 g Brokolice
- 230 g Jogurt bílý
- 50 g Ovesné vločky
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 150 ml Víno bílé
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Brambory
- 4 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 33 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 1077.8 mg
- Vláknina 11788 mg
- Vitamín A 11788 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a rajčata nakrájíme na plátky, maso na nudličky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme maso, mírně osolíme a restujeme 4 minuty. Přisypeme cibuli s česnekem a restujeme další 3 minuty. Zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme smetanou s vínem. Vaříme 10 minut.
-
3
Do pekáčku vložíme plátky brambor v jedné vrstvě a osolíme. Na brambory položíme plátky rajčat a růžičky brokolice. Na to nalijeme kuřecí směs z pánve a znovu položíme vrstvu brokolice a rajčat. Poslední vrstvou budou plátky brambor. Vše posypeme strouhaným sýrem, ovesnými vločkami a zalijeme jogurtem.
-
4
Pečeme při vyšší teplotě 30 minut. Podáváme teplé jako samostatný chod.