Páj s brokolicí
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Vepřové maso libové
- 180 g Brokolice
- 100 g Sýr Čedar
- 50 g Ořechy vlašské
- 250 g Listové těsto
- 150 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 46 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 826.4 mg
- Vláknina 13769.2 mg
- Vitamín A 13769.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1271.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej a rozpustíme máslo. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a restujeme 5 minut.
-
2
Cibuli pokrájíme nadrobno a přisypeme k masu. Restujeme další 3 minuty. Maso s cibulí poprášíme moukou, promícháme a podlijeme vývarem s mlékem. Jakmile se směs začne vařit, přidáme růžičky brokolice, strouhaný sýr, posekané ořechy a na čtvrtky pokrájené brambory. Osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.
-
3
Směs z pánve vlijeme do pekáčku. Z listového těsta vyválíme placku a ořízneme na velikost pekáčku. Placku vložíme do pekáčku jako "pokličku", propíchneme 2x vidličkou, aby mohla unikat pára, potřeme vodou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.
-
4
Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.