Lišky s míchanými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 750 g Lišky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 264 mg
  • Draslík 85.9 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lišky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Větší houby nakrájíme na kousky. Lišky vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a za stálého míchání dusíme doměkka. Všechna tekutina má být odpařená. Potom přidáme nasekanou petrželku.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem a solí, přelijeme přes lišky a za stálého promíchávání necháme ztuhnout.

  • 3

    Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu