Smažený fenykl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 472 mg
- Vláknina 5338.4 mg
- Vitamín A 5338.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Povaříme je v osolené vodě s pepřem a muškátovým oříškem asi 15 minut. Plátky necháme okapat a vychladnout.
-
2
Potom každý plátek obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance, kterou k fenyklu přimáčkneme. Smažíme zvolna na pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.
-
3
Podáváme ozdobené snítkou petrželky.