Dušené okurkové plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 211.7 mg
  • Vláknina 1315.8 mg
  • Vitamín A 1315.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku oloupeme, omyjeme, podélně rozkrojíme a zbavíme semínek.

  • 2

    Poloviny okurky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Připravené okurky podusíme na másle 8-10 minut.

  • 4

    Podáváme posypané nastrouhaným sýrem jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu