Piperade se šunkou
Suroviny
- 6 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Rajčata
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 plátek Šunka schwarzwaldská
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 10 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 327.1 mg
- Draslík 273.4 mg
- Vláknina 2489.8 mg
- Vitamín A 2489.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi zahřejeme olej a za občasného míchání na něm doměkka opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a na proužky pokrájené papriky zhruba 15 - 20 minut.
-
2
V misce rozšleháme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a odložíme.
-
3
Když máme papriky s cibulí připravené, nalijeme na ně připravená vejce a za stálého míchání je zahříváme, dokud nezačnou tuhnout. Musejí však zůstat krémovitého vzhledu. Pánev s připravenou směsí odstavíme.
-
4
Vmícháme nadrobno nakrájená rajčata zbavená semen a drobně nasekanou petrželku. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.
-
5
Opečeme nasucho krajíčky bílého chleba, upravíme na ně připravenou směs s vejci, nazdobíme plátkem šunky a petrželkou. Podáváme ještě teplé.