Bylinková frittata
Suroviny
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 6 ks Cibulka jarní
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 0.16 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 22 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 744.2 mg
- Draslík 1131.6 mg
- Vláknina 9227.5 mg
- Vitamín A 9227.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme na vysokou teplotu, přilijeme olivový olej a necháme jej zahřát. Přidáme jarní cibulky pokrájené na kolečka a opékáme asi 2 minuty. Vložíme špenátové listy a necháme je zvadnout.
-
2
V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Přidáme špenát a cibulku, přisypeme nasekaný koriandr a tymián. Zbylý olej slijeme do vhodné nádoby a případné připečené nečistoty odstraníme.
-
3
Na pánev dáme 2 lžíce ze slitého oleje, vlijeme připravenou směs s vejci a omeletu urovnáme. Za občasného potřásání opékáme 6 minut. Okraje omelety uvolňujeme dřevěnou lopatkou.
-
4
omeletu posypeme nastrouhaným parmezánem, pánev postavíme pod rozehřátý gril a opékáme zhruba 3 minuty dozlatova. Všechna tekutina se musí vstřebat.
-
5
Hotovou omeletu přendáme z pánve na talíř, ozdobíme hoblinami parmezánu a snítkami petrželky. Pokrm krájíme až po 5 minutách, podáváme jej teplý.