Salát se sýrovými toasty
Suroviny
- 250 g Roketa
- 12 krajíc Bageta
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Oregano čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 12 plátek Sýr kozí
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 434.2 mg
- Vláknina 7640.5 mg
- Vitamín A 7640.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme listy rokety a osušíme je papírovou utěrkou. Zabalené v suchých papírových utěrkách je vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme do lednice.
-
2
Hořčici, panenský olivový olej, červený vinný ocet, cukr a podle chuti sůl a pepř dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem, důkladně jí protřepeme a odložíme.
-
3
Bagety nakrájíme na plátky a po obou stranách grilujeme dozlatova. Z jedné strany je pak ještě horké potřeme trochou olivového oleje.
-
4
Připravené toasty rozložíme na pečící plech a na každý z nich položíme plátek kozího sýra, posypeme posekaným oreganem a rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 5 minut.
-
5
Do mísy dáme salátové listy, protřepeme zálivku, nalijeme ji na salát a důkladně promícháme. Salát rozdělíme na talíře, položíme na něj připravené toasty a ihned podáváme.