Řecký salát se sýrem feta
Suroviny
- 250 g Sýr Feta
- 250 g Okurka salátová
- 250 g Olivy nakládané
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Oregano čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Chléb Pita
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1306 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 337.6 mg
- Vláknina 6667.8 mg
- Vitamín A 6667.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr nakrájíme na kostky o velikosti asi 1 cm a dáme do mísy. Okurku podélně rozřízneme a vydlabeme. Zbylou dužninu nakrájíme na 1 cm silné plátky, které přisypeme k pokrájenému sýru. Přidáme vypeckované olivy.
-
2
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a přisypeme do mísy.
-
3
Rozkrájíme rajčata, odstraníme semínka a přidáme k ostatním surovinám. Vše opatrně promícháme.
-
4
Smícháme olivový olej s medem a přilijeme do salátu. Salát podle chuti okyselíme šťávou vymačkanou z citronu. Osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou folií. Vše uložíme do lednice.
-
5
Na talíři ozdobíme snítkou oregana. Podáváme s pita chlebem.