Závitky z vepřového masa po brněnsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Hrášek
  • 400 g Vepřová plec
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Šunka dušená
  • 50 g Tuk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 234.2 mg
  • Draslík 376.3 mg
  • Vláknina 2368.5 mg
  • Vitamín A 2368.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky vepřového masa naklepeme a osolíme. Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme hrášek, vejce, osolíme a necháme ztuhnout.

  • 2

    Po ztuhnutí náplně ji urovnáme na připravené plátky masa, přeložíme a sepneme párátky. Obalíme v klasickém trojobalu a zvolna smažíme po obou stranách na rozehřátém tuku.

Komentáře k receptu