Krokety z čerstvých hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 šálek Strouhanka
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 2 hrnek Houby čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 261.3 mg
  • Vláknina 3642 mg
  • Vitamín A 3642 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle (1 kávová lžička) zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a petrželku. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Všechna tekutina má vysmahnout.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech zalijeme mlékem a vymícháme na kaši. Do částečně vychladlé kaše přidáme žloutky a 1 bílek, podušené houby, sůl a podle potřeby směs zahustíme trochou strouhanky.

  • 3

    Na prkénku posypaném strouhankou tvarujeme krokety. Obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu