Krokety z čerstvých hub
Suroviny
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.5 ks Cibule
- 1 šálek Strouhanka
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 2 hrnek Houby čerstvé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 39 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 200.2 mg
- Draslík 261.3 mg
- Vláknina 3642 mg
- Vitamín A 3642 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle (1 kávová lžička) zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a petrželku. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Všechna tekutina má vysmahnout.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech zalijeme mlékem a vymícháme na kaši. Do částečně vychladlé kaše přidáme žloutky a 1 bílek, podušené houby, sůl a podle potřeby směs zahustíme trochou strouhanky.
-
3
Na prkénku posypaném strouhankou tvarujeme krokety. Obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.