Jablečný koláč pečený v remosce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 13 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 107.6 mg
- Draslík 190.8 mg
- Vláknina 5183 mg
- Vitamín A 5183 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky tak, aby vznikla drobenka, ne těsto.
-
2
Remosku vyložíme pečicím papírem a drobenku rozdělíme na dva nestejné díly. Větší díl vsypeme na dno remosky, aby se vytvořila celistvá vrstva. Poklademe oloupanými, na dílky nakrájenými jablky, mírně pocukrujeme a do mezer mezi jablky vsypeme zbylou drobenku.
-
3
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.