Královský špíz
Suroviny
- 250 g Vepřová panenka
- 250 g Hovězí svíčková
- 200 g Anglická slanina
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř červený celý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Kečup
- 5 polévková lžíce Majonéza
- 5 polévková lžíce Jogurt bílý
- 5 polévková lžíce Majonéza
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 825 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 68 g
- Sodík 1003 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 926.5 mg
- Vláknina 4264.8 mg
- Vitamín A 4264.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.4 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme studené omáčky.
-
2
Česnekovou - smícháme polovinu majonézy, jogurt, prolisovaný česnek, nastrouhanou okurku, sůl a pepř. Dáme vychladit.
-
3
Americkou - smícháme druhou polovinu majonézy, kečup, sůl a pepř. I ten dáme vychladit.
-
4
Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Očistíme cubuli, papriku a obojí nakrájíme na větší kusy.
-
5
Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, papriku a slaninu.
-
6
Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak oheň stáhneme a maso opékáme dalších 10-15 minut.
-
7
Nakonec ještě okořeníme čerstvě umletým pepřem.
-
8
Špízy servírujeme s přílohou a vychlazenými omáčkami.