Královský špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová panenka
  • 250 g Hovězí svíčková
  • 200 g Anglická slanina
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř červený celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 5 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 825 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 1003 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 926.5 mg
  • Vláknina 4264.8 mg
  • Vitamín A 4264.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme studené omáčky.

  • 2

    Česnekovou - smícháme polovinu majonézy, jogurt, prolisovaný česnek, nastrouhanou okurku, sůl a pepř. Dáme vychladit.

  • 3

    Americkou - smícháme druhou polovinu majonézy, kečup, sůl a pepř. I ten dáme vychladit.

  • 4

    Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Očistíme cubuli, papriku a obojí nakrájíme na větší kusy.

  • 5

    Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, papriku a slaninu.

  • 6

    Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak oheň stáhneme a maso opékáme dalších 10-15 minut.

  • 7

    Nakonec ještě okořeníme čerstvě umletým pepřem.

  • 8

    Špízy servírujeme s přílohou a vychlazenými omáčkami.

Komentáře k receptu