Noky se zelím a anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Anglická slanina
  • 250 g Zelí bílé - sterilizované
  • 300 g Bramborové noky
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 772 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 52.8 mg
  • Draslík 263.5 mg
  • Vláknina 4964.8 mg
  • Vitamín A 4964.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Noky uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opékáme 3 minuty silnější proužky anglické slaniny a na drobno nakrájenou cibuli. Z bílého zelí vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme na pánev. Dusíme dalších 5 minut, pak nasypeme na pánev uvařené noky. Přidáme sůl, pepř a prohříváme ještě asi 5 minut.

Komentáře k receptu