Pečené brambory s rajčatovou salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 17 g
- Sodík 673 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 785.3 mg
- Vláknina 12845 mg
- Vitamín A 12845 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory se slupkou dobře omyjeme a celé položíme na plech. Pečeme 40 minut při vyšší teplotě.
-
2
Pečené brambory podélně rozřízneme a vydlabeme bramborovou hmotu tak, aby pod slupkou zbyla asi půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou. Z avokáda vydlabeme dužinu a přidáme k bramborové hmotě.
-
3
Cibuli a rajče jemně pokrájíme, česnek prolisujeme a přidáme do misky. Posypeme rozdrobeným tofu a vše důkladně promícháme.
-
4
Touto směsí naplníme půlky vydlabaných brambor.
-
5
Podáváme s čerstvou zeleninou a přelité rajčatovou salsou jako samostatný pokrm.