Pečené brambory s rajčatovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Sýr Tofu - uzený
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Salsa rajčatová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 8.1 mg
  • Draslík 785.3 mg
  • Vláknina 12845 mg
  • Vitamín A 12845 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory se slupkou dobře omyjeme a celé položíme na plech. Pečeme 40 minut při vyšší teplotě.

  • 2

    Pečené brambory podélně rozřízneme a vydlabeme bramborovou hmotu tak, aby pod slupkou zbyla asi půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou. Z avokáda vydlabeme dužinu a přidáme k bramborové hmotě.

  • 3

    Cibuli a rajče jemně pokrájíme, česnek prolisujeme a přidáme do misky. Posypeme rozdrobeným tofu a vše důkladně promícháme.

  • 4

    Touto směsí naplníme půlky vydlabaných brambor.

  • 5

    Podáváme s čerstvou zeleninou a přelité rajčatovou salsou jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu