Zelenina s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hrášek
  • 230 g Sýr sójový - Tofu
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 642.8 mg
  • Vláknina 15314.8 mg
  • Vitamín A 15314.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky, cibuli a mrkev na kolečka. Spolu s hráškem nasypeme na pánev, kde jsme si rozpálili rostlinný olej. Restujeme 10 minut. Přisypeme mouku, promícháme a opékáme ještě 2 minuty.

  • 2

    Podlijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Osolíme, opepříme, vmícháme pokrájené tofu a vaříme dalších 5 minut. Na talíři ozdobíme sekanou petrželkou.

  • 3

    Podáváme jako samostatný chod.

Komentáře k receptu