Zelenina s tofu
Suroviny
- 40 g Hrášek
- 230 g Sýr sójový - Tofu
- 600 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Petržel kudrnka
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule červená
- 5 ks Brambory
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 96 g
- Sodík 905 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 642.8 mg
- Vláknina 15314.8 mg
- Vitamín A 15314.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky, cibuli a mrkev na kolečka. Spolu s hráškem nasypeme na pánev, kde jsme si rozpálili rostlinný olej. Restujeme 10 minut. Přisypeme mouku, promícháme a opékáme ještě 2 minuty.
-
2
Podlijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Osolíme, opepříme, vmícháme pokrájené tofu a vaříme dalších 5 minut. Na talíři ozdobíme sekanou petrželkou.
-
3
Podáváme jako samostatný chod.