Zeleninový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Sýr Eidam cihla - výběr 60%
  • 100 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 778.6 mg
  • Vláknina 12949.2 mg
  • Vitamín A 12949.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme rostlinný olej. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pánve. Restujeme 10 minut.

  • 2

    Pórek pokrájíme na kolečka, papriku na proužky, cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme nahrubo.

  • 3

    Brambory vyndáme z pánve a rozložíme je na dno dortové formy.

  • 4

    Všechnu zeleninu nasypeme do rozpáleného oleje, který zbyl po bramborách. Restujeme 7 minut. Přidáme vejce a nastrouhané nebo rozdrobené sýry. Pánev odstavíme a suroviny dobře promícháme. Nezapomeneme osolit a opepřit. Zeleninovou směs naklademe do formy na brambory. Posypeme sekanou petželkou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 20 minut.

  • 5

    Upečený dort nožem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu