Zeleninový dort
Suroviny
- 230 g Sýr Eidam cihla - výběr 60%
- 100 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Petržel kudrnka
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Brambory
- 1 ks Pórek
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 123 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 778.6 mg
- Vláknina 12949.2 mg
- Vitamín A 12949.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme rostlinný olej. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pánve. Restujeme 10 minut.
-
2
Pórek pokrájíme na kolečka, papriku na proužky, cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme nahrubo.
-
3
Brambory vyndáme z pánve a rozložíme je na dno dortové formy.
-
4
Všechnu zeleninu nasypeme do rozpáleného oleje, který zbyl po bramborách. Restujeme 7 minut. Přidáme vejce a nastrouhané nebo rozdrobené sýry. Pánev odstavíme a suroviny dobře promícháme. Nezapomeneme osolit a opepřit. Zeleninovou směs naklademe do formy na brambory. Posypeme sekanou petželkou a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 20 minut.
-
5
Upečený dort nožem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.