Bramborová buchta se žampióny
Suroviny
- 450 g Brambory
- 130 g Arašídy
- 80 g Strouhanka
- 150 g Žampiony čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Rajčata
- 150 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 30 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 821.7 mg
- Vláknina 15508.2 mg
- Vitamín A 15508.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a pokrájené vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a rozšťoucháme. Necháme chladnout.
-
2
Do strouhanky nasypeme posekané arašídy a promícháme.
-
3
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek prolisujeme.
-
4
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, česnek a polovinu žampiónů, které jsme nakrájeli na plátky. Restujeme asi 4 minuty.
-
5
K bramborám přilijeme vývar, přisypeme strouhanku s arašídy a z pánve orestovanou zeleninu. Přidáme vejce, okořeníme koriandrem, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.
-
6
Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu dáme do vymazané formy a na ni poklademe rajčata s druhou polovinou žampiónů. Zakryjeme druhou polovinou těsta.
-
7
Pečeme zakryté alobalem při střední teplotě 60 minut.
-
8
Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.