Bramborový nákyp se třemi druhy sýrů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 509.1 mg
- Draslík 1111.6 mg
- Vláknina 11316.2 mg
- Vitamín A 11316.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájené vložíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Hotové brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme. Necháme vychladnout.
-
2
Sýry nastrouháme nebo rozdrobíme a přisypeme k vychladlým bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme žloutky. Vše spolu dobře promísíme.
-
3
Z bílků ušleháme sníh a zlehka ho přimícháme do těsta.
-
4
Těsto nandáme do vymazané formy a dáme zapéct. Pečeme při maximální teplotě 40 minut.
-
5
Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.