Bramborový nákyp se třemi druhy sýrů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 30 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 30 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 30 g Sýr Gruyére
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 509.1 mg
  • Draslík 1111.6 mg
  • Vláknina 11316.2 mg
  • Vitamín A 11316.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájené vložíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Hotové brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme. Necháme vychladnout.

  • 2

    Sýry nastrouháme nebo rozdrobíme a přisypeme k vychladlým bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme žloutky. Vše spolu dobře promísíme.

  • 3

    Z bílků ušleháme sníh a zlehka ho přimícháme do těsta.

  • 4

    Těsto nandáme do vymazané formy a dáme zapéct. Pečeme při maximální teplotě 40 minut.

  • 5

    Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu