Tapas z klobásy chorizo a cizrny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 35 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 997 mg
- Vláknina 35710.8 mg
- Vitamín A 35710.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme lžíci octa se 6 lžícemi olivového oleje. Podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ještě trochu octa. Zálivku odložíme.
-
2
Oloupeme klobásu chorizo, kterou pak nakrájíme na silnější plátky, které ještě rozpůlíme.
-
3
Zbytek olivového oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opékáme 2–3 minuty. Přisypeme klobásu, kterou též opečeme.
-
4
Klobásu i cibuli vybereme z pánve a položíme na papírový ubrousek, který do sebe vsaje přebytečný tuk. Ještě horké je nasypeme do zálivky a promícháme.
-
5
Cizrnu z konzervy propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přisypeme ji k ostatním surovinám a důkladně promícháme. Celé necháme vychladnout.
-
6
Před podáváním pokrm případně ještě dochutíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Nejvhodnější přílohou je čerstvé bílé pečivo.