Pistou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Bazalka
  • 150 g Cuketa
  • 200 g Fazole bílé
  • 200 g Hrách loupaný
  • 80 g Těstoviny konzumní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sýr Parmezán
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 25 l Vývar zeleninový
  • 7 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4450 kcal
  • Sacharidy 568 g
  • Tuky 176 g
  • Sodík 29671 mg
  • Bílkoviny 175 g
  • Uhlovodany 517 g
  • Cholesterol 129.5 mg
  • Draslík 9734.8 mg
  • Vláknina 142206 mg
  • Vitamín A 142206 mg
  • Vitamín B6 5.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 395.8 mg
  • Vitamín E 46.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčku pistou si připravíme z lístků bazalky, 1 stroužku česneku a 5 lžic olivového oleje, které rozmixujeme a podle chuti osolíme a opepříme. Připravenou omáčku přendáme do misky, přikryjeme a uložíme do lednice.

  • 2

    Mrkev očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme brambory, které nejprve nakrájíme na čtvrtky a poté ještě na plátky.

  • 3

    Vyloupeme hrášek, z fazolek odkrojíme oba konce a nakrájíme na kousky. Cukety podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    V hrnci zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a opékáme asi 2 minuty. Přisypeme nakrájenou cibuli a opět ji asi 2 minuty opékáme doměkka. Přidáme mrkev a brambory a opékáme asi půl minuty. Vmícháme zeleninový vývar nebo vodu, hrnec přiklopíme a zhruba 8 minut povaříme.

  • 5

    Vložíme fazole, cukety, bouquet garni (petrželka, bobkový list, řapíkatý celer), oloupané a nakrájené rajče a drobné těstoviny. Podle chuti osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme. Nakonec do směsi vmícháme připravenou omáčku pistou. Podáváme ozdobené hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu