Tzatziki se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Jogurt bílý
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 15.6 mg
  • Draslík 512 mg
  • Vláknina 2727.4 mg
  • Vitamín A 2727.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na čistou utěrku strouháme na hrubo okurky, utěrku za cípy sevřeme a z okurek důkladně vymačkáme všechnu nadbytečnou tekutinu. Tato příprava je velice důležitá, protože omáčka musí být hustá.

  • 2

    Vymačkanou okurku přendáme do mísy, přidáme jogurt (případně zakysanou smetanu), prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený kopr a olivový olej, podle chuti osolíme, opepříme. Směs zakryjeme potravinářskou fólií, vložíme do lednice a necháme nejméně 3 hodiny uležet.

  • 3

    Před podáváním směs důkladně zamícháme, případně ještě dochutíme a rozdělíme do misek.

  • 4

    Na suché pánvi opečeme do zlatova sezam, který ještě horký nasypeme na připravené tzatziki v miskách. Nakonec poprášíme kajenským pepřem a ozdobíme snítkami kopru.

Komentáře k receptu