Sangria z červeného vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kostka Kostkový led
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Broskve
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 319.8 mg
  • Vláknina 3480 mg
  • Vitamín A 3480 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omytý pomeranč nakrájíme na tenká kolečka, která ještě rozkrájíme na čtvrtky. Vložíme do keramické nádoby nebo skleněné konvice.

  • 2

    Z dobře omytého citronu odkrojíme dlouhý proužek kůry a přidáme jej k pomerančům.

  • 3

    Broskve rozpůlíme, odstraníme z nich pecku. Poté je nakrájíme na kolečka, přidáme k pomerančům, posypeme cukrem a zamícháme.

  • 4

    Připravené ovoce zalijeme vínem a mícháme tak dlouho, dokud se všechnem cukr nerozpustí. Podle chuti můžeme přidat ještě cukr nebo případně citronovou šťávu.

  • 5

    Hotový nápoj uložíme minimálně na hodinu do lednice.

  • 6

    Před podáváním ovoce stlačíme, abychom z něj uvolnili šťávu. Do sklenic vložíme kousky ledu, které přelijeme Sangrií, přidáme trochu ovoce, jež se v ní máčelo a ozdobíme okurkou nakrájenou na kostičky nebo proužky.

Komentáře k receptu