Sangria z červeného vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 319.8 mg
- Vláknina 3480 mg
- Vitamín A 3480 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omytý pomeranč nakrájíme na tenká kolečka, která ještě rozkrájíme na čtvrtky. Vložíme do keramické nádoby nebo skleněné konvice.
-
2
Z dobře omytého citronu odkrojíme dlouhý proužek kůry a přidáme jej k pomerančům.
-
3
Broskve rozpůlíme, odstraníme z nich pecku. Poté je nakrájíme na kolečka, přidáme k pomerančům, posypeme cukrem a zamícháme.
-
4
Připravené ovoce zalijeme vínem a mícháme tak dlouho, dokud se všechnem cukr nerozpustí. Podle chuti můžeme přidat ještě cukr nebo případně citronovou šťávu.
-
5
Hotový nápoj uložíme minimálně na hodinu do lednice.
-
6
Před podáváním ovoce stlačíme, abychom z něj uvolnili šťávu. Do sklenic vložíme kousky ledu, které přelijeme Sangrií, přidáme trochu ovoce, jež se v ní máčelo a ozdobíme okurkou nakrájenou na kostičky nebo proužky.