Brambory s rajčaty a špekáčky
Suroviny
- 180 g Brokolice
- 150 ml Víno červené
- 150 ml Passata (drcená rajčata)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Brambory
- 8 ks Špekáčky
- 2 ks Rajčata
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 59 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 572 mg
- Vláknina 8357.3 mg
- Vitamín A 8357.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme špekáčky a opékáme je ze všech stran. Pokrájíme cibuli, přisypeme ke špekáčkům, necháme zpěnit, přilijeme rajčatový protlak a passatu.
-
2
Rajčata nakrájíme na srpečky, brokolici na růžičky, brambory na tenké plátky a přidáme na pánev. Posypeme bazalkou, podlijeme vínem, dusíme 15 minut.
-
3
Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme jako hlavní chod.