Bramborový koláč s paprikami
Suroviny
- 30 g Olivy černé
- 130 g Mozzarella
- 900 g Brambory
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 15 g
- Sodík 559 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 2071.4 mg
- Vláknina 19740 mg
- Vitamín A 19740 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme, nakrájené vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Přidáme vejce, posekané bylinky, prolisovaný česnek, máslo, všechno rozšťoucháme na řidší těsto.
-
2
Těsto vložíme na vymazaný plech, rozprostřeme po celé ploše a pečeme při maximální teplotě 10 minut. Plech z trouby vyjmeme, těsto potřeme rajčatovým protlakem, na koláč poté rovnoměrně klademe drcená nakládaná rajčata, proužky zelené i žluté papriky, plátky žampiónů a rozpůlené olivy.
-
3
Na povrchu ozdobíme plátky Mozzarelly a vrátíme plech do trouby. Koláč pečeme dalších 20 minut.
-
4
Podáváme pokrájený na kousky a posypaný bylinkami jako hlavní chod.