Brambory s jehněčím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 36 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 192 mg
- Draslík 797 mg
- Vláknina 10226.2 mg
- Vitamín A 10226.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2154.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, polovinu brambor vložíme do pekáčku.
-
2
Maso pokrájíme na kousky, naklademe na vrstvu brambor v pekáčku a posypeme jemně nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a okořeníme nakrájeným tymiánem, nasypeme na maso druhou polovinu brambor, podlijeme vývarem, vrchní brambory potřeme rozpuštěným máslem. Zakryjeme víkem nebo alobalem, pečeme při střední teplotě jednu a půl hodiny. Poté sundáme víko a ještě půl hodiny dopékáme, aby brambory získaly zlatou barvu.
-
3
Podáváme jako samostatný pokrm, můžeme dozdobit čerstvou zeleninou.