Telecí maso po italsku
Suroviny
- 700 g Brambory
- 700 g Telecí kýta
- 30 g Olivy černé
- 150 ml Víno červené
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 8 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 35 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 172.5 mg
- Draslík 1846.5 mg
- Vláknina 14140.2 mg
- Vitamín A 14140.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, brambory zprudka orestujeme (cca5 minut), poté pánev odstavíme.
-
2
Na jiné pánvi krátce orestujeme maso, které jsme nakrájeli na větší kousky. Přidáme posekanou cibuli, prolisovaný česnek, zaprášíme moukou a přilijeme rajčatový protlak. Přibližně 3 minuty mícháme a restujeme. Podlijeme červeným vínem a vývarem, povaříme zhruba 5 minut.
-
3
Do pekáčku vložíme orestované brambory a přelijeme omáčkou s masem, přimícháme na kostičky nakrájená rajčata a rozpůlené olivy. Nezapomeneme osolit a opepřit, posypeme sekanou bazalkou a dáme zapékat.
-
4
Pečeme při střední teplotě jednu hodinu.
-
5
Podáváme jako samostatný pokrm.