Telecí maso po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 700 g Telecí kýta
  • 30 g Olivy černé
  • 150 ml Víno červené
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 172.5 mg
  • Draslík 1846.5 mg
  • Vláknina 14140.2 mg
  • Vitamín A 14140.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, brambory zprudka orestujeme (cca5 minut), poté pánev odstavíme.

  • 2

    Na jiné pánvi krátce orestujeme maso, které jsme nakrájeli na větší kousky. Přidáme posekanou cibuli, prolisovaný česnek, zaprášíme moukou a přilijeme rajčatový protlak. Přibližně 3 minuty mícháme a restujeme. Podlijeme červeným vínem a vývarem, povaříme zhruba 5 minut.

  • 3

    Do pekáčku vložíme orestované brambory a přelijeme omáčkou s masem, přimícháme na kostičky nakrájená rajčata a rozpůlené olivy. Nezapomeneme osolit a opepřit, posypeme sekanou bazalkou a dáme zapékat.

  • 4

    Pečeme při střední teplotě jednu hodinu.

  • 5

    Podáváme jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu