Bramborové kapsičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Hovězí maso mleté
  • 450 g Brambory
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.67 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 146.8 mg
  • Draslík 805.3 mg
  • Vláknina 11343.2 mg
  • Vitamín A 11343.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso rozpustíme na rozpáleném oleji, až se úplně rozdrobí. Osolíme, opepříme, vmícháme postupně rajčatový protlak a mouku. Podlijeme vývarem, přisypeme posekaný řapíkatý celer a pokrájená rajčata, okořeníme bazalkou. Na mírném ohni dusíme 20 minut a odstavíme.

  • 2

    Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme, podlijeme vodou, osolíme a 20 minut vaříme.

  • 3

    Uvařené brambory scedíme, nasypeme do mísy, přidáme žloutky, přilijeme olej a přisypeme 200 gramů mouky. Lehce osolíme, opepříme, vypracujeme tužší těsto, vytvarujeme ho do knedlíku. Krájíme na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placičky. Na každou placičku naklademe lžící směs z mletého masa, přitiskneme okraje těsta k sobě a tím kapsičku uzavřeme. Následně je smažíme na másle po obou stranách přibližně 8 minut.

  • 4

    Podáváme se zeleninou jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu