Bramborové kapsičky
Suroviny
- 130 g Hovězí maso mleté
- 450 g Brambory
- 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Bazalka
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 0.67 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 15 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 146.8 mg
- Draslík 805.3 mg
- Vláknina 11343.2 mg
- Vitamín A 11343.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso rozpustíme na rozpáleném oleji, až se úplně rozdrobí. Osolíme, opepříme, vmícháme postupně rajčatový protlak a mouku. Podlijeme vývarem, přisypeme posekaný řapíkatý celer a pokrájená rajčata, okořeníme bazalkou. Na mírném ohni dusíme 20 minut a odstavíme.
-
2
Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme, podlijeme vodou, osolíme a 20 minut vaříme.
-
3
Uvařené brambory scedíme, nasypeme do mísy, přidáme žloutky, přilijeme olej a přisypeme 200 gramů mouky. Lehce osolíme, opepříme, vypracujeme tužší těsto, vytvarujeme ho do knedlíku. Krájíme na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placičky. Na každou placičku naklademe lžící směs z mletého masa, přitiskneme okraje těsta k sobě a tím kapsičku uzavřeme. Následně je smažíme na másle po obou stranách přibližně 8 minut.
-
4
Podáváme se zeleninou jako samostatný pokrm.