Zapečená bramborová kaše se strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 180 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 39.7 mg
  • Draslík 1054.9 mg
  • Vláknina 14614.8 mg
  • Vitamín A 14614.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a vsypeme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a povaříme 25 minut (do měkka). Uvařené brambory scedíme, přilijeme mléko, přidáme máslo a rozšťoucháme na kaši. Do kaše vmícháme strouhaný sýr.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme drobně pokrájenou cibulku s česnekem, krátce orestujeme, ochutíme hořčicí a všechno vmícháme do strouhanky. Osolíme, opepříme, potom kaši vařečkou a stěrkou přendáme do pekáčku, posypeme ochucenou strouhankou a dáme zapékat.

  • 3

    Pečeme při vyšší teplotě 15 minut.

  • 4

    Zdobíme sekanou petrželkou, podáváme jako přílohu k smaženým pokrmům.

Komentáře k receptu